martes, 21 de diciembre de 2010

El alocado e insoportable derroche del Instituto Ramon Llull

Nanda Ramon, Fanny Tur y Margalida Tous, ayer, en el monasterio de La Real. Foto Miquel Massuti


UPyD: "La promoció de la llengua catalana a l'estranger ha esdevingut un obscur negoci a càrrec del contribuent"
L'Institut Ramon Llull gastarà 1.800.000 € durant el curs 2010-11 en classes en estudis catalans a universitats estrangeres · L'IMAS subvenciona per triplicat la mateixa organització d’homosexuals, transsexuals i lesbianes.
Palma, 20 de diciembre de 2010
"Mentre la crisi i el deute públic ha exhaurit els recursos per medicines, es continua tudant doblers en questions terciàries i poc fiables. UPyD canviaria totalment l’ordre de prioritats a l’hora de repartir subvencions i si més no, les reduiria dràsticament", afirma, Juan Luis Calbarro, candidat d'UPyD al Parlament.
Entre les més de cent universitats que han rebut aportacions econòmiques, n’hi ha onze que es poden qualificar d’exòtiques: Yaundé (6.350 €), TeherAn (12.000 €) o Jerusalem (27.421 €), com també les de l’India, Rússia o Polònia. Les més afavorides són les de Birmingham (48.000 €), Columbia (42.000 €) i Manchester o Montréal amb 32.000 € cadascuna. Calbarro subratlla que a les onze d’exòtiques, només formalment es podrà contrastar el que s’hagi fet amb aquestes quantitats, "perqué la part més important dels doblers es destina als mateixos professors dels estudis catalans". I califica de vertader "fetixisme lingüístic" el fet que una legislatura fracassada en tots els sentits, sobretot en economia i infraestructures rendibles, malbarati a les costelles del contribuent balear en gastos que no generen cap riquesa.
Per UPyD, aquesta és la cara externa del proteccionisme econòmic cap a l’interior, que darrerament ha posat en marxa el Govern amb el darrer Pla de Normalització Lingúística; introduir la llengua com a condicionant per licitar amb l’Administració perjudica el que és realment important en el món empresarial: la competitivitat i l’eficiència en el servei. La fórmula del proteccionisme mitjançant el motiu que sigui demostra, a més, la crassa ignorància en les conseqüències económiques negatives que té per tota la societat. La història demostra el preu d’afavorir políticament els empresaris manco competents.
Subvenciones per triplicat
Francisco Alegret Crespí, candidat d'UPyD al Consell de Mallorca, també ha considerat "poc justificable" la subvenció que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha concedit per triplicat al que té tota l’aparença de ser el mateix col·lectiu que, amb diferents noms (AUGE, GAIB, ABFIS, Col.lectiu de Transsexuals), reb un total de 11.500 €, malgrat que li denegàssin 5.000 € sol·licitats per acudir al II Encontre Mundial de Gais i Lesbianes de Colòmbia.